• toplumda referanduma götürülmesi gereken konulardan birisidir. şimdi biz dindarlar olarak ramazan'da bir ay oruç tutuyoruz, ibadet ediyoruz, sıkıntı çekiyoruz, canımız feda. rabbimiz de bize üç günlük bayram veriyor bunun sonunda. mesele daha iyi ve detaylı izah edilebilir ama basitçe böyle.

    peki ramazan boyunca dindarlara hakaret eden, sözlü ve görsel tacizde bulunan, niyetlilerin gözünün önünde canı çeksin diyerek aleni şekilde su içen yemek yiyen (herkes bizim kadar iradeli değil, neticede bazı insanların canı çekiyordur) ve böylece oruç tutanlara psikolojik olarak eziyet eden, ibadetini sakatlayan, burada dinin tüm değerlerine saldıran adamlara niye bayram tatili veriliyor? dalga geçiyorsan tatile de çıkmayacaksın kardeşim? inanmadığın dinin nimetinden yararlanmaya utanmıyor musun? hiç mi onurun haysiyetin yok? bu ne terbiyesizlik bu ne ikiyüzlülük ya?

    çok net. ramazan boyunca kişiler tespit edilmeli, oruç tutuyor mu ya da en azından oruç tutanlara karşı saygılı mı, dine karşı hürmetkar mı diye. değilse kusura bakma kardeşim sana bayram da yok tatil de yok denmeli.
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap